Verrijkingsgroep

20 september 2018

Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen is er vanaf dit cursusjaar de mogelijkheid om in de verrijkingsgroep te worden geplaatst. Vorige jaren was er de KIEN-groep onder leiding van juf Schaap. Daarin werkten de kinderen alleen op rekengebied aan uitdagende opdrachten van hoger niveau.

Naar aanleiding van een signaleringslijst, waarin o.a. gelet wordt op CITO-scores en op andere eigenschappen van een kind, wordt vastgesteld wie er in de verrijkingsgroep kunnen starten. Het kan dus zijn dat uw kind wel naar de KIEN-groep ging en nu niet in de verrijkingsgroep komt. Als uw kind wel voor de verrijkingsgroep in aanmerking komt, zal de groepsleerkracht dat met u bespreken. Voor de 1e periode zijn hierover al afspraken gemaakt tijdens de luistergesprekken. Dit geldt voor groep 4 t/m 8.
In de verrijkingsgroep zal worden gewerkt aan inhoudsdoelen en vaardigheidsdoelen. Vooral deze vaardigheidsdoelen zijn van belang. Het gaat dan o.a. om samenwerken, onderzoeken, doorzetten, zelfstandig werken en presenteren. Veel meer- en hoogbegaafde leerlingen hebben nooit grote inspanningen hoeven leveren voor het schoolwerk en hebben moeite met falen. Daarom is het belangrijk om met uitdagende opdrachten en verrijkingsmateriaal de kinderen te stimuleren om creatief te denken en af te wijken van gebaande paden. De samenstelling van de verrijkingsgroep is variabel, afhankelijk van het wel of niet behalen van de gestelde doelen voor die periode.

Elke donderdag gaan de leerlingen naar de verrijkingsgroep.

  • 8.30 – 10.15 uur groep 5/6
  • 10.30 – 12.00 uur groep 3/4
  • 13.15 – 15.15 uur groep 7/8

Donderdag 4 oktober zal deze groep onder leiding van juf S.A. van Manen-Hootsen starten. De kinderen uit groep 3 starten na de herfstvakantie.



Terug naar het nieuwsoverzicht