Verkeerssituatie - veiligheid

18 november 2022

Dagelijks komen er veel leerlingen naar school en gaan ook weer veel leerlingen van school naar huis. Ouders die hun kind om 12.15 uur en/of om 15.15 uur ophalen van school doen dat meestal als hun kind in de peuter- of kleutergroep zitten. De jufs brengen de kinderen dan bij het kleuterhek en leveren de kinderen daar af aan de ouders. Op deze manier wordt de verantwoordelijkheid weer overgedragen aan de ouders.

Kinderen die niet bij school worden opgehaald, kunnen de school via de twee andere uitgangen verlaten. Het betreft de uitgang aan de zijde van de Patrijsstraat en de uitgang aan de Dr. G. van Empelstraat.

Als uw kind de zijde van de Patrijsstraat neemt, is hier vanaf 21 november geen toezicht meer van een leerkracht. De praktijk heeft namelijk uitgewezen dat vrijwel alle kinderen gebruik maken van de oversteekplaats aan de kant van de dr. G. van Empelstraat. Bij deze oversteekplaats is het vaak behoorlijk druk. Daarom neemt de school de verantwoordelijkheid op zich om hier zowel om 12.15 uur als om 15.15 uur toezicht te houden. Voor ouders die hun kind met de fiets of auto ophalen, blijft het belangrijk om in alle straten waar u om de school kunt heenrijden, alert te zijn op overstekende kinderen.Terug naar het nieuwsoverzicht