Oktober: de maand van het kinderboek

17 september 2021

Als je aan het lezen bent, kom je veel verschillende beroepen tegen. Misschien lees jij wel eens een boek waarbij iemand werk doet, wat jij later ook wel zou willen gaan doen. Dat is nou precies waar dit thema over gaat: 'Worden wat je wil'

In de maand oktober zullen we op school extra aandacht schenken aan de kinderboekenmaand. In de gemeenschapsruimte wordt een thematafel ingericht en in de klassen zullen er verschillende activiteiten worden gedaan rond het thema 'Worden wat je wil'. In de groepen 1 en 2 wordt er kort gewerkt over dit thema aan de hand van verschillende prentenboeken. Daarnaast wordt er in de groepen 6 t/m 8 een voorleeswedstrijd gehouden met voorrondes in de groepen 3 t/m 5.

Hierbij een oproep aan alle leerlingen (en ouders): Neem dubbele boeken of boeken die je niet meer leest mee naar school en lever deze in bij je meester of juf voor 6 oktober. Met de verkoop van deze boeken willen we nieuwe boeken aanschaffen voor de school. Hoe meer boeken er ingeleverd gaan worden, hoe meer boeken we kunnen aanschaffen. Meer informatie volgt door middel van een brief.



Terug naar het nieuwsoverzicht