Corona op school

19 november 2021

In november was de brief niet van de hand van onze directeur. Ook hij is getroffen door het coronavirus, waar hij erg ziek van is. Gelukkig lijkt er een wending ten goede te zijn gekomen, maar hij is erg verzwakt. We denken hierbij ook aan onze conciŽrge, die zelf erg ziek en verzwakt is en wiens vrouw opgenomen moest worden vanwege de gevolgen van het coronavirus. Ze is inmiddels weer uit het ziekenhuis. De Heere gedenke allen en geve dat ieder het werk te zijner tijd weer mag oppakken.

De golf van positieve besmettingen is heel hoog en trekt diepe sporen in de gezinnen en op school. Gelukkig kan het onderwijs bij ons op school over het algemeen nog voortgang vinden. U begrijpt dat we moeten roeien met de riemen die we hebben. We rekenen daarom op uw begrip voor de beslissingen die genomen moeten worden.

Ook diverse andere personeelsleden hebben positief getest.

Gelukkig is het in groep 8A meegevallen en konden de lessen vanuit thuis gedeeltelijk voortgaan. De groep moest overigens al in quarantaine omdat er meerdere leerlingen positief waren getest.

Andere collega's moesten in quarantaine omdat gezinsleden een positieve uitslag hadden gekregen.

Tot nu toe is in de meeste gevallen vervanging geregeld. Als dit niet lukt, is de groep vrij.

Zodra een leerling of huisgenoot positief is getest is op COVID-19, dan gaat u in quarantaine en volgt u het advies van de GGD op. Wilt u de testuitslag en de quarantainetijd doorgeven aan de administratie?
Na ontvangst van de uitslag van de GGD wordt er thuisonderwijs ingezet. Een leerkracht krijgt een dag de tijd om dit te regelen. U ontvangt een bericht van de leerkracht om de spullen op school op te halen, die buiten klaargelegd worden.

Als er in een groep een leerling positief is getest en de leerling was in de besmettelijke periode op school, dan ontvangt de groep hiervan een brief van de GGD.

Tot nader bericht verzoeken we u e-mails die bedoeld zijn voor de directie te zenden naar: administratie@rehoboth-opheusden.nl.Terug naar het nieuwsoverzicht