Opheusden en Oekraïne

16 mei 2022

Speel/knutselactiviteit Rehobothschool voor Oekraïense kinderen

  • Dag: elke woensdagochtend (begindatum: woensdag 18 mei)
  • Tijd: 8.30-10.15 uur (kinderen van 5-11 jaar)
  • Tijd: 10.15-11.45 uur (kinderen van 4 jaar)

Busvervoer van en naar Kesteren is mogelijk:

  • Om 8.25 uur vertrekt de bus vanuit Kesteren voor kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar.
  • Om 9.55 uur vertrekt de bus vanuit Kesteren voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar.
  • Rond 10.30 uur zijn de kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar weer in Kesteren.
  • Om 12.00 uur zijn de kinderen in de leeftijd van 4 jaar weer in Kesteren.  

De bus vertrekt uit Opheusden vanaf het voormalig politiebureau (Nedereindsestraat 1)

Opgave voor de activiteit is niet nodig.

Contact is mogelijk via onderwijsua@vcognederbetuwe.nl.    

Aanmelden basisonderwijs
Vangt u in uw thuissituatie Oekraïense gezinnen op? Dan kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot en met 11 jaar aangemeld worden voor onderwijs via het e-mailadres onderwijsua@vcognederbetuwe.nl. U krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd. Naar verwachting kan het onderwijs eind mei starten. Binnenkort hopen de landingsweken te starten, waarbij er activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd. Meer informatie volgt via deze website.

U meldt uw kind aan voor onderwijs in Nederland. In de gemeente Neder-Betuwe zorgt de Rehobothschool voor een periode van één jaar voor het onderwijs aan de Oekraïense kinderen.

Uw kind gaat dan samen met andere gevluchte kinderen uit Oekraïne naar school. Er zullen medewerkers van de Rehobothschool (en andere scholen) lesgeven, en ook mensen die uw taal spreken. De lessen zullen vooral gericht zijn op de Nederlandse taal, maar ook Oekraïens/Russisch, rekenen en gym.

Een dringend verzoek
We zijn in overleg met de gemeente om voorbereidingen te treffen om het onderwijs en de 'ontspannende activiteiten' in de gemeente Neder-Betuwe te regelen. Om tot de zomervakantie de kinderen van 4-11 jaar en na de zomervakantie de kinderen van 3-12 jaar snel het Nederlands taalonderwijs op de Rehobothschool in Opheusden te kunnen geven, hebben we (oud) leerkrachten/onderwijsassistenten/vrijwilligers nodig! Vandaar deze dringende oproep aan u om zich aan te melden als u na de meivakantie inzetbaar bent. Mogelijk kent u in je eigen kring of omgeving beschikbare leerkrachten/onderwijsassistenten/vrijwilliger Nederlands/ Engels/ Oekraïens. Dus bent u bereid of kent u iemand, laat het zo spoedig mogelijk weten. Wilt u meer weten, ga in gesprek met de heer E.J. Hoogendoorn, directeur van de Rehobothschool (0649498778) of stuur een mail naar onderwijsua@vcognederbetuwe.nl.

Aanmelding Oekraïense kinderen voor onderwijs
Vangt u in uw thuissituatie Oekraïense gezinnen op, dan kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd aangemeld worden via het mailadres: onderwijsua@vcognederbetuwe.nl. U krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Deze website vertalen?
Ga naar de website van Google Translate - Websites. Daarna voert u de website in die u wilt vertalen, in dit geval www.rehoboth-opheusden.nl. Selecteer de gewenste taal boven het tekstveld aan de rechterkant. Nadat u op de link hebt geklikt, krijgt u een volledig vertaalde versie van de website te zien. Het is ook mogelijk om verschillende talen te kiezen met deze werkbalk.

Translate this website?
Go to Google Translate - Websites. Then enter the website you want to translate, in this case www.rehoboth-opheusden.nl. Select the desired language above the text field on the right. After clicking the link, you will be presented with a fully translated version of the website. It is also possible to choose different languages with this toolbar.