Gouden weken

15 september 2023

"De scholen zijn weer begonnen", een veel gelezen uitspraak aan het begin van een nieuw schooljaar. Samen met ouders, kinderen en leerkrachten is er een begin gemaakt met het nieuwe schooljaar. Voor iedereen weer een "hele stap", want hoe zal het dit jaar gaan?
Een goede sfeer in de groep is van groot belang om het leren en werken te laten lagen. Daarom is er op onze school in deze eerste weken aandacht voor het vormen van een "goede groep".

De eerste weken van een schooljaar worden niet voor niets de "gouden weken" genoemd. Weken waarin de basis wordt gelegd voor de rest van het jaar. Vandaar dat u van uw kind(eren) kunt horen hoe er in deze weken aan het omgaan met elkaar wordt gewerkt.

Enkele zaken brengen we onder uw aandacht:

  • In de groep wordt aandacht geschonken aan samenwerkopdrachten/spelvormen om elkaar beter te leren kennen en om te leren rekening met elkaar te houden.
  • Samen met de leerlingen wordt nagedacht over school- en pleinregels die belangrijk zijn om er samen een goed, fijn schooljaar van te maken.

Op deze wijze hopen we als leerkrachten en leerlingen een goede start te hebben van dit schooljaar.Terug naar het nieuwsoverzicht